Maryvonne Verkerke

 

Elk bewust moment leert iets nieuws en maakt me nieuwsgierig naar de precieze ervaring. Het veld van aandacht is boeiend. Aandachttraining brengt me rust en mildheid in denken, voelen, doen. En dat is hard nodig in de soms hoge golven van het leven. Ik help jou graag bij het vinden van vertrouwen, rust en zachtheid in je leven. Hoe zou het zijn wanneer je je dag rustig en positief ervaart?

Trainer, opleider en supervisor

Maryvonne (1970) is een van de pioniers van compassie in Nederland. Binnen haar Gentleminds Instituut begeleidde ze vanaf 2021 het transitieproces waarin mindfulness in Nederland zich transformeerde in de richting van training in vriendelijkheid en mildheid. Het klassieke MBSR programma heet nu ‘Mindfulness’ in de volksmond en wordt onderdeel van een bredere, verdiepende attitude: Compassie.

Maryvonne is een innovator en grondlegger van het Gentlemindtutors ontwikkelpad voor Compassievol Innerlijk Leiderschap, waarbij training, beoefening en leefstijl centraal staan. Maryvonne is Communicatiedeskundige, Compassietrainer, Mindfulnesstrainer voor volwassenen, jongeren en kinderen en Mindfulness-Based Supervisor. Ze beoefent Vipassana Meditatie en Zhineng Qigong sinds 2014 en is ook opgeleid als Trainer Mindful Compassionate Parenting en ACT coach. Ze volgt nu level 2 van de Chineng Qigong Teacher Training, meditatie in beweging en een pijler van de Traditionele Chinese Geneeskunde om lichaam en geest in balans te houden. Maryvonne is als oprichter, eigenaar en hoofddocent verbonden aan Gentleminds en ervaren in werken met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Inmiddels werkt ze aan het curriculum van Compassiekunde, haar eigen trainingsprogramma voor deze doelgroep. In haar praktijk begeleidt ze al vijftien jaar meditatiegroepen, studiegroepen en workshops en geeft ze diverse trainingen. Sinds 2010 schrijft ze blogs en artikelen op Compassiememo, haar platform voor Compassievol Schrijven.