Maryvonne Verkerke

Elk bewust moment leert iets nieuws, vraagt om afstemming en maakt me nieuwsgierig naar de precieze ervaring. Het veld van aandacht is boeiend.

Vaak is er een spanningsveld tussen wat je wil, wat je moet en wat je kan, bij mij ook. In 2009 kreeg ik een burnout en volgde er een scheiding, verhuizing, reïntegratie, omscholing en co-ouderschap. Een moeilijke periode met verdriet en nieuwe dingen op mijn weg. Voor mij een mooie kans om aan de slag te gaan met mezelf, ondersteund door mindfulness. Ik leerde weer vertrouwen, geduld vinden, dichtbij mijzelf te blijven en grenzen verkennen. Mindfulnesstraining is sinds 2010 onderdeel van mijn leven. Het hoort bij me en het past me. Door iedere dag mindfulnessoefeningen te doen, voel ik me mentaal sterk en sta ik veerkrachtig in het leven. Ik ben beschikbaar voor het nu en geniet van mooie, kleine momenten en zorg extra goed voor mijzelf als er pijn, stress of onrust is. Even ‘stoppen-kijken-handelen’ vanuit rust helpt.

Woorden die mij typeren zijn spontaniteit, veelzijdigheid, eerlijkheid en humor. Mijn leergierige en heel sensitieve aard brengt mij ergens, maar zorgt soms ook voor spanning. Mindfulness heeft mij ooit flink geholpen en roept nu telkens om meer. Hoe is het nu op dit moment? Wat ervaar ik precies? Hoe spreek ik mezelf toe? Welke gedachten, gevoelens en emoties zijn er? En hoe ga ik hiermee om?

Ik (1970) ben de gelukkige moeder van twee volwassen kinderen, een dochter en zoon. In mijn vrije tijd houd ik van schrijven, Hatha en Yin Yoga, Chi Neng Qigong en zeilen. Ook ben ik student Vipassana Meditatie en Boeddhistische Psychologie bij Vipassana Haarlem.

Achtergrond  

  • Categorie 1 mindfulnesstrainer MBSR bij de VMBN, beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers Nederland en Vlaanderen.
  • Mindfulnesstrainer MBSR, Post-HBO Hogeschool Utrecht.
  • Kinder & Jongerentrainer Mindfulness 5 t/m 18 jaar, Methode Eline Snel (‘Aandacht werkt!’), Internationale Academie voor Mindful Teaching.
  • Compassietrainer MBCL, register A, VUmc Academie.
  • PR & Communicatiedeskundige, Hogeschool InHolland, Diemen.
  • Mindful Parenting Trainer (Mindfulness in Opvoeding), Internationale Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel.
  • Acceptance and Commitment Therapeut (ACT gedragstherapie), ACT Centrum Nederland, docent Peter Baldé.

Wat ik verder doe