Mijn boek

Van mind vol naar mindful

Het boek is hier verkrijgbaar voor € 16,45.

Deel 1 van mijn persoonlijk blog is uitgegeven in 2012 door Boekscout. Het stond eerst online, maar ging migreren. Hierdoor stonden de schrijfsels uit een belangrijke periode van mijn leven op mijn computer. Dit voelde niet goed. Ik maakte een manuscript en stuurde het zonder verwachting naar Boekscout. Deel 2 en 3 kun je nog wel online lezen op deze website. Schrijven vind ik heerlijk om te doen. Het ordent mijn gedachten, ontspant me en geeft rust.
‘Van mind vol naar mindful’ is geschreven tijdens een burnout en het volgen van een mindfulnesstraining. Een lastige, maar mooie periode vol nieuwe dingen op mijn weg. Een weg van mindfulness, compassie en persoonlijke ontwikkeling.

Samenvatting
Maryvonnes mind is vol, te vol. Ze heeft last van concentratieproblemen en spanning. En dat al een hele tijd. Ze voelt zich moe en leeg, zowel lichamelijk als geestelijk. Haar gevoelens zijn verwarrend. Er is maar één manier om hier vanaf te komen: accepteren en loslaten. Dit lukt haar! Dan begint het herstel, twee stappen vooruit en eentje terug. Mindfulness helpt hierbij. En net als het weer beter gaat, komt de volgende klap. Deze biografie in dagboekvorm is emotioneel, ontroerend, maar positief. Maryvonne schrijft open en eerlijk, terwijl ze introvert is.

Uit het boek
Vrij wil ik zijn, los van mijn burn-out gevoelens. Ik wil dansen, zingen, lachen, rennen, huilen, gek doen, vrijen en springen. Los zijn van beperkingen, angsten en oordelen. Gewoon lol hebben en genieten. Soms, als ik een goede dag heb, lukt het me. Wat voelt dat fijn. Het zit in me, ik kan het. Zo was ik en ben ik (hoop ik) nog steeds. Het voelt nu alleen of ik opgesloten zit in een conservenblik. Zo’n blik dat je lastig openmaakt. Heel hard, roestig en vooral potdicht. Niemand laat ik toe. Slechts een enkeling mag over de rand kijken of misschien zelfs binnenkomen. Het helpt me als ik vertel hoe ik me voel. Maar wat is dat moeilijk voor me. Loslaten en toegeven dat het nog echt niet goed met me gaat. Toch helpt dit me te accepteren dat het nu is zoals het is. Geen verzet meer, maar rust in het blikkie. Dit is denk ik mijn opening naar herstel en een liefdevol, rustig leven.