Verwarring

Vandaag voel ik het weer, de pijn. Wat doet scheiden zeer, echt pijn in je hart. Ik zie eurotekens tussen de tranen door. Wat een hoop gezeur, ik ben het zat. Emoties en wetgeving, dat rijmt niet met elkaar.

Een boel verwarring in mijn hoofd vanwege de complexiteit, maar ook omdat iedereen het beter denkt te weten en met verschillende, goed bedoelde adviezen komt. Er heerst bij mij ook verwarring over de traagheid van het proces. Mijn hemel, ik ben nu een jaar verder en de scheiding is nog niet rond. Ik verwachtte een gedegen begeleiding van de personen die je hiervoor betaalt. Het tegendeel is echter gebleken, er gebeurt pas iets als je er zelf minstens drie keer om vraagt. Bovendien zijn de rekeningen die je ontvangt schandalig en absoluut in strijd met wat je te besteden hebt als je aan het scheiden bent.

Vandaag bleek ineens, dat de weg die we ingeslagen waren niet de juiste was. En dat terwijl er over minder dan twee weken eigenlijk een laatste handtekening gezet zou worden. Verwarring dus in mijn hoofd, gelukkig kan ik het weer aan.

Ik voelde de behoefte om dit op te schrijven, gewoon omdat ik weer een illusie armer ben. Dat brengt mij een hoop besef en wijsheid, maar tegelijkertijd sterft er ook een stukje in mij. Ik ben zakelijker geworden wat het regelen van mijn eigen zaakjes betreft, maar dat is denk ik goed. Ook ben ik in staat om emoties te scheiden van de overeenstemming die bereikt moet worden en daar ben ik trots op.

Toch zet ik momenteel bij veel zaken mijn vraagtekens, want de waarheden die voorgespiegeld worden zijn absoluut niet altijd waar. Dan maar een nachtje erover slapen, praten met anderen en de goed bedoelde adviezen op mijn eigen weegschaal leggen. Mailtjes beantwoord ik niet meer altijd direct, telefoontjes probeer ik alleen op te nemen als het schikt en de rottige, pijnlijke opmerkingen en verwijten, tja, daar moet ik toch nog steeds van huilen. Ik doe teveel mijn best denk ik.

Zo, dit is eruit, dat lucht op. Nu maar een nachtje lekker slapen, dan kijk ik er morgen vast anders tegenaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *