M’n eigen boek

maryvonne-laptop

Boekscout heeft mij een contract aangeboden, m’n boek gaat verschijnen! Ik ben blij en erg trots op mezelf. Trots dat ik het heb doorgezet, dat ik doorgegaan ben met datgene wat goed voelde voor me, ook al schopten veel mensen tegen mijn online uitingsvorm. Deel I van een belangrijke periode uit mijn leven komt op papier. Straks heb ik mijn biografie in handen! Tranen bungelen over mijn wangen. Ik verdien het, want ik heb echt keihard gewerkt om er bovenop te komen. Een burn-out is een vreselijke, langdurige rotziekte. De scheiding die erop volgde deed en doet nog steeds veel pijn.

In december 2011 stuurde ik mijn manuscript naar Boekscout en nog een andere uitgever. Mijn weblog was offline vanwege een migratie. Al mijn verhalen stonden gelukkig nog in Word, maar ik wilde ze vereeuwigen en tastbaar maken. Mijn persoonlijke verhaal moest in boekvorm gegoten worden, zo voelde dat voor mij. De oprechtheid en puurheid waarmee ik het geschreven had verdiende een plek. De illusie om er geld mee te verdienen heb ik niet, evenmin dat er een groot publiek op me zit te wachten.

Mijn biografie in dagboekvorm is emotioneel pittig, maar geeft goed inzicht in het herstelproces van een burn-out: veel beperkingen, continue spanning en een akelig traag herstel. Maar het laat ook positieve kanten zien van de ziekte: een nieuw bewustzijn, hersteld zelfbeeld en uiteindelijk een krachtiger persoonlijkheid en meer levensvreugde.

De pijn die ik heb ervaren staat op papier en neem van mij aan, dat is niet alles. Een gedeelte van wat ik het meegemaakt kon ik niet opschrijven, dat voelde te privé. Voor mij is mijn boek dat binnenkort verschijnt, een prima hulpmiddel om een moeilijke, maar leerzame periode uit mijn leven af te sluiten. Goed af te sluiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *