Hier is hij dan!

Het eerste exemplaar ontvangen,ben er emo van...
Het eerste exemplaar
ontvangen,
ben er emo van…

Het was hard werken, mèt de nodige spanning, maar hier is hij dan: mijn boek!

Boekscout, mijn uitgever, hanteerde een strakke planning met veel deadlines. En deadlines, die wil ik halen. Veel moest wijken om op tijd de benodigde gegevens aan te kunnen leveren. Mijn valkuil, doorgaan op de automatische piloot zonder voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning, loerde om de hoek. Blijkbaar hoort dit een beetje bij me, het houdt mij scherp. Ik ben me bewust van mijn dosis spanning in een stressvolle periode, kan het benoemen en er vervolgens iets aan doen. Een hele verbetering ten opzichte van twee jaar geleden. Tijdens de uitgeeffase lukte het me om tussendoor ontspanning te vinden, maar niet voldoende vond ik. Dit blijft een leerpuntje voor me.

Werken aan mijn boek gaf me ook veel energie en bracht me in een soort flow. Het plezier en de positieve spanning overheerste gelukkig, ik vond het heerlijk om ermee bezig te zijn.

Mijn manuscript stuurde ik op 23 november 2011 naar Boekscout. Op 15 februari 2012 nam de uitgever contact met mij op. Twee maanden later, op 20 april 2012 verscheen mijn boek al. Het ging voor mijn gevoel snel, lekker snel.

Ik moet bekennen dat ik aardig wat traantjes gelaten heb tijdens het redigeren van mijn manuscript. Mijn eigen teksten kwamen hard bij mij binnen. Ik denk dat dit een prima manier van verwerken is. Het schrijven zelf deed mij toen, tijdens mijn burn-out, ook al goed.

Mindfulness is de rode draad in mijn boek en nu ook al ruim twee jaar in mijn leven. Veel mensen zeggen dat ik het uitadem, dat ik ervan ga stralen. Dat klopt denk ik wel, het maakt me blij, geeft me kracht en helpt me om het beste uit mijzelf te halen. Ik ben blij dat ik twee jaar geleden een mindfulness training gevolgd heb. Inmiddels wordt het, naast mijn passie, ook steeds meer mijn vak. Dit vind ik zo fijn. In september start ik met de opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Het is niet voor niets geweest, mijn verhaal had en heeft nog steeds een functie. Een duidelijke functie voor mijzelf, maar ik hoop ook voor anderen in een gelijkwaardige situatie. Blij en trots presenteer ik hier mijn boek: Van mind vol naar mindful. Meer informatie vind je op http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=2918

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *