Themaweek

Mijn thema deze week: zorg goed voor jezelf! Dat is echt niet zo eenvoudig als het lijkt. Op mijn Mindful Leven accounts op Twitter en Facebook heb ik volgers opgeroepen om mee te doen. Enthousiaste reacties kreeg ik hierop. Ik denk dat iedereen eigenlijk wel beter voor zichzelf zou willen zorgen, maar dat dit vaak niet lukt. Heel menselijk, maar wel eens nuttig om bij stil te staan.

Voor mij zeker, want het was hard nodig, dus ik ga ervoor. Deze week ga ik proberen om meer dingen te doen die goed voor me zijn, die ik leuk vind. Tijd maken voor ontspanning, voor datgene wat mij energie geeft. De aandacht uit mijn hoofd halen, mijn gedachten laten rusten. En dan zonder schuldgevoel. Als ik lekker in mijn vel zit pluk ik daar de vruchten van en mensen in mijn omgeving ook.

Het blijft mijn valkuil om maar door te gaan, zonder voldoende pauze of ontspanning mij storten op datgene waar ik mee bezig ben. Maar ik kan ook vervallen in passiviteit, een ander nieuw uiterste voor me tegenwoordig. Dan ben ik te moe om ook maar iets te ondernemen.

Juist als je veel tijd noodgedwongen thuis doorbrengt, zoals ik, is het extra moeilijk om jezelf toe te staan om leuke dingen te doen. Omdat ik nog geen baan heb breng ik veel tijd door tussen vier muren, achter de computer. Ik voel me soms alleen, gespannen en verdrietig.

Nadat mijn boek verscheen kreeg ik een dip, maar ik heb genoeg van deze dip. Mijn scheiding is na een jaar nog echt niet afgerond en brengt veel spanning en verdriet met zich mee. Co-ouderschap vind ik vreselijk, in de week zonder mijn kinderen heb ik ernstig last van een empty nest syndroom. Ook is mijn slaap verstoord en ik heb last van sollicitatiespanning. Zo dit is eruit, nu wordt het tijd om er iets aan te doen.

Gisteravond heb ik besloten om de regie weer bij mijzelf te leggen. Ik ga mezelf positieve aandacht geven. Deze keuze ligt bij mij en is altijd voor handen. Gelukkig heb ik hem weer opgemerkt. Het is even tijd voor een boost, een andere blik, een frisse wind in mezelf. Het leuke hiervan is dat ik meer ga genieten van de fijne dingen die er al zijn, dat weet ik. En die zijn er gelukkig genoeg in mijn leven.

Ik ben deze maandagmorgen begonnen met hardlopen, iets wat ik al jaren doe. Met mijn frisse blik ging het ineens bijster goed en heb ik meer kilometers gelopen dan normaal. Dat is een lekker gevoel en bovendien een prima stimulans om door te gaan met mijn themaweek.

Vanavond ga ik proberen op tijd naar bed te gaan… en ik heb me lekker ingeschreven voor de zomeravond hockeycompetitie…

En na deze week? Wie weet maak ik van de themaweek wel een themamaand!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *