Intenties Bewegen

Het nieuwe jaar 2018 is begonnen. Voor mij heel rustig en stil, ondanks het vuurwerk. De paar dagen tot rust komen in Drenthe deden mij goed. Ik had het keihard nodig. Mijn gedachten zijn kalm en mijn lijf voelt ontspannen. Ik besef me dat 2017 niet helemaal mijn jaar was. Ik heb grote sprongen gemaakt in mijn ontwikkeling, daar ben ik trots op, maar ik heb hard moeten knokken. Hard moeten werken om mijn hoofd boven water te houden en om mijn leven als alleenstaande ZZP moeder vol te kunnen houden. Terugkijkend verschijnt er geen grote glimlach, maar tevredenheid. Heel bewust kies ik voor het werk waar ik in geloof, waar ik dolenthousiast over ben.

Wat neem ik me voor dit frisse jaar? Ik ga het vullen met mooie intenties! Dan bedoel ik voornemens om datgene te doen wat ik graag wil in mijn leven. Intenties die mij energie geven en mij nieuwsgierig maken. Intenties waar ik alles van wil leren en waarover ik niet uitgepraat raak. Alleen al het denken eraan brengt me in beweging. Ik voel het in mijn hele lichaam, de energie stroomt. Intenties over mijn Chi Neng Qigong beoefening, over zangles, over positieve gedachten, over hardlopen, over vriendschap, over schrijven, over de tijd samen met mijn liefde. En dan komen er vast weer nieuwe intenties. Ik ga ze gebruiken, op een positieve manier. In het nieuwe jaar laat ik mij bewegen door mooie intenties.

De knallen van de jaarwisseling gaven me gek genoeg rust. Ik voel me sterk, weet inmiddels dondersgoed wie ik ben, wat ik kan, wat ik beter niet kan doen en wat ik wil in mijn leven. De grote vraag is of het gaat lukken? Een vraag die mij weghaalt bij mijn intenties. Een vraag die nog meer vraagtekens oproept en me bang maakt. Ik weet niet of het gaat lukken. Wat als? En hoe dan? Wie denk ik dat ik ben?

Mijn eerste intentie is gestart. Ik ga mijn negatieve of angstige gedachten vervangen door positieve op de momenten dat ze er zijn. Elke lastige kant heeft ook een positieve kant. Het niet weten brengt mij ook rust. Hé, ik weet toch nooit hoe dingen gaan lopen? Als ik het niet probeer, dan lukt het nooit. Deze gedachten brengen mij direct in beweging. Ik voel de energie stromen en ga weer met vertrouwen door. Elke dag opnieuw met mijn intenties, totdat het een gewoonte wordt. Een gewoonte om negatieve gedachten op te merken, maar ze niet leidend te laten zijn in mijn gedrag.

Komend jaar ga ik Mindful Studio Haarlem verder tot bloei laten komen. Met een heldere blik op mijn potentieel. De groei zit er absoluut in en het vertrouwen in mijn kennis en capaciteiten is toegenomen. Als kind dacht ik dat ik niets kon, nu weet ik beter. Mijn angst om na vijf jaar te moeten stoppen met mijn bedrijf laat ik niet leidend zijn. Ik laat me bewegen door mijn intenties. You Go Mary!

Maar soms mag ik mijn intenties laten rusten. Om te voelen dat het misschien niet gaat. Om te merken wat de signalen van mijn lichaam zijn. Om verdrietig en teleurgesteld te kunnen zijn. Gevoelens van falen te hebben of kritiek op mijzelf. Om bang te zijn. Maar dat is oké, het hoort erbij. Intenties zouden geen intenties zijn als je niet elke dag opnieuw kunt beginnen. Mijn intentie van de positieve gedachten is doordrenkt van zelfcompassie. Dus daar is de volgende intentie. Samen brengen ze mij in beweging. Een hele fijne beweging, die zorgt voor een een grote glimlach.

2 reacties

  • Diana

    Heel mooi geschreven en zeer herkenbaar. De herkenning sterkt mij in mijn intenties om in 2018 af en toe intenties te laten rusten en beter te letten op de signalen van mijn lichaam. Hele fijne blog! Dankjewel.

    • Maryvonne

      Fijn je reactie Diana, dank je wel. Voor jou een heel mooi nieuw jaar, met vriendelijke aandacht voor je intenties en de signalen van je lichaam ????.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *