Golven van nu

‘Intenties bewegen’, en zo is het. Ik las mijn eerste blog van dit jaar, van begin januari. Hierna lukte het schrijven me een tijdje niet. Het bleef hier stil, tenminste van de buitenkant. De stilte had ik nodig om ruimte en nieuwe energie voor mijzelf te creëren, want mijn binnenwereld was onrustig en niet heel vrolijk van aard. Wil ik zo graag sterk en positief zijn? Ja, dat wil ik en het hoort ook bij me, alleen soms even niet. Het jaar 2018 begon met frisse moed en vol goede intenties. De praktijk bleek alleen anders. De golven van het leven gaan hun eigen weg. Soms kabbelen ze of merk je ze amper, soms zijn ze groot en sterk, waardoor je stevig moet zwemmen.

De basis van het leven is voor mij liefde en aandacht. Maar ook inkomsten en een dak boven je hoofd. En aan dat laatste werd ineens getrokken. Wat gebeurt er als je ZZP contract plotseling beëindigd wordt door interne omstandigheden bij een opdrachtgever? Precies, het gaat niet meer. Een golf aan gevoelens, gedachten en emoties was het gevolg. Een mentaal en fysiek proces voltrekt zich vervolgens in rap tempo. Iets wat je heel goed van een afstandje kunt observeren. Ook bij jezelf!

Mijn kennis op het gebied van stress en de werking van de geest kwam goed van pas. Ik heb de tijd genomen om te voelen wat er gebeurde, om de klap die de golf met zich meebracht te incasseren. Baf, daar was hij! Ik heb hem gevoeld hoor! Een periode van onzekerheid, sombere en lelijke gedachten en fysieke stress kwam voorbij. Moe, moe en nog eens moe. Kan ik dit wel aan? Waarom nu? Hoezo ik? Wat ga ik doen? Allemaal spookvragen die er mochten zijn. Ik schonk ze aandacht, hele vriendelijke aandacht, maar liet ze mij niet omverblazen. Ben je besodemietert! Het zijn maar gedachten. Ik ben zoveel meer! Gedachten kun je omdraaien waardoor de positieve kant snel weer tevoorschijn komt. Samen met compassie voor de situatie en compassie voor mijzelf voelde ik mij weer sterk en veerkrachtig in een lastige situatie.

Voor het eerst in mijn leven ben ik zelfverzekerd. Ja, bel de krant maar want dit is bijzonder. Deze klap bracht mij op de plek waar ik nu ben. Trots op wie en wat ik ben, trots op mij positieve aard en kracht. Voor het eerst in mijn leven voel ik nauwelijks nog onzekerheid en heb ik vertrouwen in wat ik kan. Yes! Gewoon jammer voor de opdrachtgever om een talentvol iemand weg te moeten sturen. Gewoon jammer voor mijn huurbaas dat een keurige en betrouwbare huurder straks gaat verhuizen.

De hoge golf is gaan liggen en het water kabbelt nu. Heerlijk, even rust. Mijn energie laat ik de komende periode leidend zijn. Ik ga het positief inzetten om een nieuwe start te maken, samen met mijn grote liefde in zijn huis! Dit huis moet nog wel wat meer familiehuis gemaakt worden… dus trek ik mijn #bobdebouweroutfit aan. Ook fijn! Energie steken in een plek waar ik straks geborgen en thuis ben en niet meer alleen. Een plek waar ook alle kinderen welkom zijn en zich thuis kunnen voelen.

En hoe dan verder? Dat zal de tijd leren. Ik heb vertrouwen in wat ik kan en ik weet ook wat ik wil en niet wil. Dit lijkt me voldoende voor een mooie weg, ook met voldoende inkomsten. Alles om mij heen is in beweging op dit moment, privé en zakelijk, dus ik laat het gewoon mindful gebeuren. Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt. Dus hé, wie weet waar ik uitkom? Heel spannend en fijn ook. Alles wat negatief is, heeft heel duidelijk een positieve kant. Kijk eens wat ik nog heb!

Golven van nu, laat ze maar komen en ik beweeg netjes mee. Tegenstribbelen kost zoveel energie. Mijn liefde en aandacht gaan nieuwsgierig mee met de nieuwe richting!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *