Discipline

Het is tijd voor discipline! Even een kort berichtje op de zondagavond, omdat ik een goed voornemen heb voor deze week. Ik ga eens kijken of ik mezelf kan onderwerpen aan discipline. En dan bedoel ik met name de discipline op het gebied van de klok en mijn computer.

Mijn dagen zijn niet gevuld met werk, omdat ik op zoek ben naar een baan. Mijn dagen zijn vooral vol met mijn grote hobby: mijn computer. Heerlijk contact met de buitenwereld, althans virtueel. Dat voelt zo vertrouwd. Toch is het niet goed vind ik.

Mijn computer heb ik inmiddels voor de tweede keer -kapot- bij de Mediamarkt achtergelaten. Helaas heb ik er nog een thuis, die van mijn kinderen. Toch wil ik proberen om mijn pc vaker uit te zetten. Ook heel handig voor mijn rsi-vinger, deze zal zeker minder pijnlijk worden. Dus (ik probeer nu even op te schieten met dit berichtje) wil ik weer een gewoon boek gaan lezen. Ik heb er genoeg naast mijn bed liggen. Sinds mijn verhuizing in september 2011 heb ik geen normaal boek meer gelezen, terwijl dit eigenlijk heel gewoon was voor mij. Ik viel ermee in slaap. Tegenwoordig lig ik alleen nog in bed met mijn telefoon en kijk voor het slapen gaan op internet, Twitter, Facebook, Blogger enzovoorts. Killing eigenlijk.

Deze week op tijd eten, minder achter mijn computer, op tijd naar bed en proberen een boek te lezen. Nee, ik leg de lat niet te hoog, want ik ben al tevreden als één van deze vier dingen lukt. Mijn oude ik was té geordend en gedisciplineerd. Mijn huidige ik is wel eens wat traag. Middenweg geboden! Nu snel stoppen, bed in en lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *