Kerstmis

Kerstmis is veel voor mij: mooi, verwarrend, verdrietig, gezellig, knus en liefdevol. Verschillende betekenissen vlogen door mijn hoofd vandaag. Een boel emoties kwamen voorbij, terwijl ik rustig genoot van echt een heerlijk kerstdiner. De tegenstrijdigheid in mijn leven zie ik terug in Kerstmis.

Het doet me wat, het raakt me. Ik zie kerst als een moment van bezinning, een gelegenheid voor rust en aandacht voor elkaar. Gek genoeg kan het me eigenlijk ook gestolen worden, al dat gedoe daar houd ik niet van. Ik wil graag mezelf kunnen zijn en daar hoort opsmuk of uitbundigheid niet bij. Toch merkte ik vandaag weer dat dit gevoel van thuis zijn bij jezelf een deur opent. Als je jezelf bent kan dit gewoon overal en altijd, echt heerlijk. Dus dat kerstgedoe, zoals ik dit vroeger vaak ervoer, is ineens geen gedoe meer. Het is gewoon super gezellig en fijn.

Ik voelde mij vandaag: blij, verdrietig, stralend, verliefd, alleen, sterk, mooi, kwetsbaar. Best veel gevoelens en emoties, die ik er lekker laat zijn. Soms liet ik een traantje, maar ook verscheen mijn lach. Soms was ik stilletjes, maar ook kletste ik wat af.

Bij mijn familie en andere dierbaren om mij heen voel ik me fijn, gewenst en geliefd. Weet je hoe super dat is? Kerstmis is voor mij kijken naar wat er is, naar de mooie dingen, maar ook naar de minder mooie dingen.

Mijn jaar 2012 was er één van een boel, eigenlijk veel te veel ‘nieuw.’  Maar wat er al die tijd al was ben ik ineens meer gaan waarderen. Mijn eerste kerstdag was een mooie, waardevolle dag. Ik sluit hem nu met een gelukkig gevoel af. Aan alle lieve mensen om mij heen: ik ben dol op jullie!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *