Superrr

Nagenieten van een fijne trainingsavond met het thema stress. Zo mooi om te zien hoe stress bij iedereen verschillend ervaren wordt en hoe we geneigd zijn om automatisch te reageren op stress. Vanavond waren er emoties, gedachten en ervaringen en er was ruimte voor humor. Mijn eigen niet-zo-top-stressweek sluit ik nu af met een trots gevoel en een brede glimlach, want ik kreeg best wat complimenten. Super voor mijn niet zo vanzelfsprekende zelfvertrouwen.

Zomaar uit de lucht lijkt bovenstaand bericht te vallen, want ik heb een tijdje niet geschreven. Wat is er veel gebeurd in twee weken tijd! Ik ben begonnen met het geven van mindfulnesstraining, op de vrijdagavond in de prachtige ruimte van Yoga Bloemendaal. In een woord: super gaaf (oké twee woorden). Natuurlijk is het spannend, ervaar ik best wat zenuwen, maar het fijne gevoel overheerst.

Ik ben begonnen, nu echt na een opleidingsperiode van een jaar. De training die ik geef is onderdeel van mijn afstuderen aan de Hogeschool Utrecht. De voorbereiding was gedegen, want een top docententeam heeft mij klaar gestoomd voor de praktijk. De woorden die de docenten meegaven waren: ‘Vertrouw op wat je al kan, je weet meer dan je zelf denkt’, heb ik mezelf ingeprent. En het gaat goed, beter dan ik zelf had gedacht. Maar vooral, ik geniet van het geven van de training, het geeft me energie, ook op de vrijdagavond. Heerlijk om te zien hoe de deelnemers verkennen en ervaren. Ik merk dat ik dol ben op en nieuwsgierig ben naar de beleving van mensen, zonder hun opsmuk, want die valt gauw weg in de training. Ik zie mijn groep nu al groeien na sessie 4, dat is super. Ik merk dat ik het ze gun: beter omgaan met spanning en een mooier, rustiger leven.

Ik houd van het vak, dat weet ik al jaren, maar gelukkig gaat het mij in de praktijk ook goed af. Het geeft me een behoorlijke verdieping in de mindfulness. Ik leer van de deelnemers, maar ik leer vooral ook veel over mijzelf. Hoe reageer ik? Wat is mijn neiging? Kan ik oprecht luisteren? Ben ik oplossingsgericht bezig? Blijf ik bij mijzelf bij de inquiry? Wat of wie kost mij energie? Waar bloei ik van op? Hoe zit ik erbij tijdens de training? Hoe is het met mijn eigen lichaam? Kortom, er gebeurt een boel. Voor mij is dat een hoog superrr gehalte waar ik behoorlijk van geniet.

Tot slot, want dan is het wel weer genoeg superrr. Ik heb mij ingeschreven bij de KvK en mijn nieuwe, meer algemene ZZP bedrijfsnaam is geboren: Flow-MV. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen? Voorlopig druk zat met afstuderen en groeien als mindfulnesstrainer 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *