Happiness

Soms schrik ik ervan hoe serieus ik ben. En een denkertje ben ik ook, eigenlijk niet zo mindful van nature. Het lieve ‘happiness’ kadootje van mijn zussie en het nalezen van mijn laatste blogs wezen mij op iets heel belangrijks. Ik vergeet hier te vertellen hoe vreselijk ik kan genieten. Blij en intens lachen met een vette onderkin, zoals mijn vader dit zegt, dat kan ik weer!

happiness-bloem

Liefde, genot, ontroering, enthousiasme, nabijheid, puurheid, oprechtheid, plezier: ik beleef het allemaal. Als ik me blij voel dan ga ik zingen, keihard fietsen, gek doen of dansen. Mijn ogen gaan dan twinkelen, ik glimlach, mijn huid straalt, mijn rug recht zich en ik voel me alsof ik de hele wereld aan kan. Het leukste vind ik nog dat ik grappig word, mijn humor komt terug. Eigenlijk zeg je dit niet van jezelf, maar ik doe het toch. Humor is één van de eerste dingen die bij mij wegvalt als ik gespannen ben. Stress is funest, ook voor genot. Het schakelt je zintuigen uit. Weet je hoe heerlijk het is om echt te zien, proeven, ruiken, voelen en horen?

Mijn leven is nog vol onzekerheid en verdriet, maar het genot aan de andere kant van de weegschaal herstelt de balans. Lieve zussie, bedankt voor je zomaar-lieve-kadootje. Het maakt me bewust, het herinnert mij eraan dat ik moet kijken naar wat ik al heb in mijn leven. En dat is een heleboel.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *