Blog 3 jaar

Mijn blog is jarig en bestaat nu drie jaar. Hier ben ik trots op, maar vooral ook blij mee. Mijn weblog is mijn ‘kind’, manier van reflectie en overpeinzing, maar ook een steun. Uiteindelijk is alles wat ik schreef mijn biografie geworden, iets van ik vooraf niet had bedacht. Mijn blog is ontstaan, met een heldere vraagstelling, maar zonder doel.

Het idee van mijn weblog was geboren na het zien van de film Julie & Julia. Ik vond het idee van een blog met een duidelijke vraagstelling zo mooi. Voor mij was het vooruitzicht van het volgen van een mindfulnesstraining een passende: ‘Van mind vol naar mindful?’ is zo ontstaan. Ik wilde mezelf graag volgen in mijn burn-out herstel en het effect van de mindfulnesstraining op mij gaan beschrijven.

MaryvonnesMind deel I is geschreven in de periode juni 2010 t/m september 2011 en is uiteindelijk uitgegeven. Daar ben ik echt trots op, mijn verhaal in een boek! Maryvonnes-mind.weblog.nl ging offline wegens migratie en dat was voor mij een mooie gelegenheid om hem af te sluiten. Ik ging immers zelf ook verhuizen en er kwam een drukke, lastige periode aan voor me. Toen stonden mijn blogberichten ineens in Word en daar had ik geen goed gevoel bij. Voor mij was alles wat ik geschreven had van grote waarde, omdat het getuigde van mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook was deel I een verslag van een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven: een burn-out, een verdrietige scheiding en een verhuizing. Bovendien eindigde deel I van MaryvonnesMind helemaal niet fijn.

Reden genoeg om in oktober 2011 te starten met MaryvonnesMind deel II: ‘Mindful m’n leven op de rit.’ Ongeveer drie keer per maand post ik hier een blogbericht. Dit doe ik met veel plezier en zonder het gevoel te hebben dat het moet. Het gaat gewoon vanzelf dit blog, het voelt natuurlijk en goed voor mij. Ik weet dat een aantal mensen schopt tegen het principe van openheid in openbaarheid, maar ik vind dat ik het netjes doe. Ik ben open, maar niet te, ik ben hier eerlijk en mezelf. En ik kan me uiten, op een manier die voor mij prettig voelt en dat is zonder tussenkomst van veel woorden van anderen. Eigenlijk is dit blog een soort van schrijftherapie, en een verdomd goede vind ik. Mijn gedachten, gevoelens en emoties komen aardig op een rij als ik ze op papier zet.

Dit is mijn allereerste blog, geschreven op 28 juni 2010:

Daar is ie dan mijn eigen weblog! Wat een goed gevoel. Al een tijd speelde ik met de gedachte en nu is het realiteit. Mijn redenen:

  • Reflectie tijdens mijn burn-out herstel.
  • Bundeling van mijn gedichten.
  • Openheid geven aan mijn gedachten, terwijl ik erg gesloten ben.
  • Vertellen over mijn ervaringen als Hoog Sensitief Persoon.
  • Uiting geven aan mijn liefde voor schrijven.
  • Weer iets doen met mijn gedeeltelijk journalistieke opleiding.
  • Ik ben 40 en op weg naar verandering.
  • Ik nu tijd en rust heb, want ik zit thuis.
  • Mijn mind doet er toe!
  • Gratis!

In september start ik, op advies, met een training mindfulness. Daarom de titel van mijn blog “Van mind vol naar mindful?” Mijn hoofd zit vol onrust, dus ik zal behoorlijk de confrontatie met mezelf moeten aangaan.  Toch ben ik er helemaal klaar voor, ik wil graag op een andere manier mijn verdere leven leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *