Groeien :-)

Op 21 december 2010 schreef ik: ‘De mindfulnesstraining is inmiddels afgerond, zo jammer vind ik dit. Het gaf me veel plezier om er iedere week heen te gaan en actief in de groep bezig te zijn met mindfulness. Een vervolg op de cursus bestaat niet, zei mijn trainster. Wie weet is het in de toekomst iets voor mij om de trainersopleiding te doen? Voorlopig niet, maar keep on dreaming babe, want daar is niets mis mee.’ En nu, tweeënhalf jaar later, is het al bijna zover dat ik zelf mindfulnesstrainer ben! Na de zomervakantie begint mijn afstudeerfase bij de Post HBO Opleiding tot Mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht. Als alles zo lekker blijft gaan als nu, dan ben ik eind van het jaar klaar.

Vandaag was mijn laatste studiedag van fase twee. Deze zomer start fase drie en moet ik zelf hard aan de slag. Eigenlijk ook wel heerlijk om eens thuis te zijn op zaterdag, want mijn weekeinde is al een jaar erg kort. Ik heb heel veel hockeywedstrijden van mijn kinderen moeten missen, gezellige uitjes afgezegd en de zaterdagavond meestal uitgeput op de bank doorgebracht. Maar het is het meer dan waard. Natuurlijk moet je investeren in iets wat je graag wilt, daar ging ik ook voor. De studiedagen in Utrecht waren vermoeiend, maar wel genieten geblazen. Met mindfulness bezig zijn geeft mij een goed gevoel, ik ga ervan stralen zeggen veel mensen. Heb ik ook nog eens een boel super medestudenten.

Wat ben ik gegroeid het afgelopen jaar, ik voel me sterk en zoveel beter dan vorig jaar rond deze tijd. Mijn zelfvertrouwen en levensplezier zijn toegenomen door mijn opleiding, baan en lieve vriend die in mij gelooft, mij stimuleert, bekritiseert en steunt als ik dit nodig heb. Ik geniet van het in de maatschappij staan en wil er nooit meer naast staan, dat is vreselijk.

Het gaat best snel ineens allemaal, zo voelt het soms. Ik zie nu pas dat ik best een aantal talenten heb, iets wat ik vroeger niet dacht. Ik merk dat ik het fijn vind om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Een baan van negen tot vijf achter een bureau is funest voor mij, dat past niet bij me. De afwisseling in mijn dagbesteding is iets waar ik mij goed bij voel. Ik wil voorlopig doorgaan met mindfulnesstraining, schrijven en mijn baan. Op zich een pittige afwisseling, omdat het vraagt om een heldere tijdsbesteding.

Een trap op de rem is nu en dan echt nodig. Ho Maryvonne, kalm aan, zit op de bank, doe niets, wees mindful. Mijn valkuil blijft doorrennen, maar gelukkig zie ik hem nu op tijd, die kuil. De studiebelasting vanuit mijn opleiding nam toe aan het begin van dit jaar. En dat terwijl ik (nu nog steeds…) aan het scheiden ben. Iets wat behoorlijk snoept van je persoonlijke energievoorraad. Mezelf nauwlettend in de gaten houden is belangrijk voor me, net als goed voor mezelf zorgen!

Ondertussen….

  • ben ik lid van de VMBN, de vereniging van mindfulnesstrainers;
  • heb ik een eigen logo (mooi he?);
  • maakt mijn broer mijn website steeds ietsje mooier: mv-mindfulness.nl
  • start ik in september met mijn mindfulnesstrainining in de ruimte van Yoga Bloemendaal;
  • neem ik in augustus mijn eigen mindfulness cd’s op en ontwikkel ik mijn lesmateriaal.

cd-hoesje

Het gaat snel, soms een beetje te snel voor me, dan ben ik behoorlijk moe. Ik groei als een gek, zo voelt het, dus een pas op de plaats hoort er ook bij. Rust vinden, lantefanteren en ontspannen is belangrijk voor me, dat heb ik nodig om me goed te voelen. Ik wil graag nog een boel leren, oefenen en lezen, kortom, verder groeien, daar geniet ik van.

Wat bijna drie jaar geleden in een lastige situatie, maar vanuit enthousiasme, interesse en liefde begon, groeit nu voorzichtig uit tot iets moois. Daar word ik zo blij van. De boodschap die ik rondstrooi is dan ook: ‘Geloof in je hart, daar ga je van stralen!’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *