Dag rotmappen periode

Die dikke paarse multomap valt bijna uit elkaar. Zoveel plek bood hij, maar onvoldoende voor mijn volledige scheidingsdossier. De papieren ellende van bijna tweeëneenhalf jaar moest ik gedeeltelijk onderbrengen in een andere paarse (zo ben ik) map. Wat een nare rot map en wat een akelig gevoel gaf hij mij, telkens als ik hem tevoorschijn haalde. Zojuist heb ik hem diep in mijn kast opgeborgen. Zo, dat voelt erg goed.

Nu ik toch bezig ben ga ik nog even door. Al mijn mappen trek ik uit de kast en ik kom er nog een paar tegen. Mappen die mij een akelig vervelend rotgevoel geven. Zo’n onderbuikgevoel met een nare nawee. Een zware vlaag van druk en problemen, die je slecht los kon laten. Mappen uit een periode van verlangen, herstel en vooruitgang met gevoelens van machteloosheid, somberheid en intens veel verdriet.

De UWV map, hier ga ik kort over zijn. Ik ben blij dat de instantie voorzieningen levert die veel mensen nodig hebben, maar wat een K-organisatie om een paar keer per week mee te dealen. Dit is beslist niet goed voor je spanningsboog. Het is dat ik, voor het eerst in mijn leven en ik hoop voor het laatst, gebruik moest maken van de instantie, maar ik vond het vreselijk. Heel akelig en ook deze map diep weggestopt in de kast!

En dan mijn sollicitatiemap. Ook deze druipt van de spanning. Zeker omdat hij telkens tevoorschijn kwam in een periode van onzekerheid, gebrekkig zelfvertrouwen en tegenslag. Een periode van ziekte, scheiding, verhuizing en WW en hierdoor een heleboel tranen. Ik zal de map beslist nog eens nodig hebben, maar voorlopig even niet.

Nu ik zo terugdenk, ben ik blij dat ik de lichtpuntjes aan de horizon die vorig jaar augustus verschenen, gezien en gegrepen heb. Het gaat nu zo goed met me! Ik geniet en voel me sterk, ik denk juist door de tegenslag die ik ervaren heb. Misschien moet ik wel bekennen dat deze lange rotmappen periode, eigenlijk goed voor mij is geweest.

De mappen die mij ooit op de kast joegen zijn nu verstopt, diep in de kast, amper kan ik er nog bij. Mijn ramen zet ik wijd open, de frisse wind waait door de woonkamer. Ik laat een traantje, en nog een… Wat ben ik blij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *