Gelukkig nieuwjaar ;-)

Mijn haren gaan soms overeind staan van nieuwjaarswensen. Heel lelijk om dit te denken, maar ik doe het. Gelukkig nieuwjaar, happy new year of een gezond 2016? Ik heb ook dit jaar weer pogingen gedaan, maar het voelt eigenlijk niet goed om te zeggen. Natuurlijk gun ik iedereen het allerbeste voor 2016, maar ik zou de boodschap liever persoonlijk maken in de vorm van ‘houd vol’, ‘laat je niet uit het veld slaan’, ‘maak er het beste van’ of ‘ik gun je minder pijn.’ Misschien denk ik dit niet, maar voel ik dit zo. Zoveel mensen om mij heen zijn aan het strijden. Knokken voor hun dagelijks bestaan in welke zin dan ook.

2016-01-01 23.54.58Het leven is eigenlijk niet zo gelukkig, je moet er zelf het beste van maken. En als het je lukt, dan is het top! De pijn, het verdriet en dus het lijden van mensen voel ik in al mijn vezels. Misschien herken ik het nu, of heb ik er meer oog voor. Ik word er verdrietig van. Ik denk omdat ik zelf inmiddels ook weet wat intens verdriet is.

Maar dit blog is geen treurig verhaal, alleen moment van inzicht. Ik smul van de mooie nieuwjaarswensen met een oprechte boodschap, een boodschap uit het hart. En een hart wat veel emoties gekend heeft, kan het goed benoemen. Dat is mooi en waardevol voor mij. En mijn eigen vriend heeft de goede woorden gebruikt:

“Lieve mensen, wakker in een nieuw jaar met nieuwe verwachtingen en nieuwe dromen. Nieuwe voornemens, maar ook nieuwe teleurstellingen. Mijn wens aan jullie is dat de dalen niet te diep zijn en de toppen hoger dan verwacht en ik hoop dat jullie allemaal iets moois maken van je eigen 2016.”

Voor mijzelf is de jaarwisseling een bewust moment om te kijken naar wat goed ging, maar ook naar wat er minder goed ging. Een moment van bezinning. Waar sta ik nu in mijn leven? Wat zijn mijn wensen en verlangens? Wat vind ik niet zo leuk aan mijzelf, mijn werk of aan mijn huidige manier van leven? En wat ga ik hier zelf aan doen om dit te veranderen? En dan met de nadruk op zélf. Voor mij weegt het zwaar om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die ik doe. Verandering begint bij jezelf. Dus als ik ergens ontevreden over ben, kom ik altijd weer uit bij mezelf. Soms een beetje met een omweg ;-).

Een mooie constatering is, dat ik me erg gelukkig voel en met vertrouwen 2016 in ga! Heerlijk om te weten wat ik aan mijzelf heb en wat ik kan. Maar ook heel belangrijk, ik weet wat ik niet kan. En dan nog iets, daar schaam ik mij niet voor. Een heerlijkheid.
Ik gun mijzelf meer rust, ontspanning en minder verdriet het komende jaar. En ver vooruitkijken? Dat doe ik niet meer. Mijn grote geluk is klein en zit in momenten. De intense momenten van plezier, samenzijn, ontroering en blijdschap.

En wat ik jou toewens? Ja, dat is nu een dingetje. Leef je leven zoals het komt, met alle geluk en ongeluk. En maak daar iets moois van, iets heel erg moois. Want als je erbij stilstaat, dan zijn de momenten van geluk wel heel erg mooi. Geniet daar van! En vergeet niet om te kijken naar de rijkdom in je leven. Kijk je ook naar wat je al hebt?
Ik wens je veel mooie glimlachmomenten dit jaar! 🙂

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *