Mindful ZZP

Krijg je het steeds drukker als ZZP? Is het zaaien, zaaien, zaaien en komt dan het oogsten? Helpen de mindfulnessfactoren niet streven, vertrouwen, acceptatie en misschien ook het niet meegaan in de stroom van zorgelijke gedachten?

74f11724853ac9a6b3a7a3c329836a63Wat heb ik weinig geschreven de laatste maanden. Om maar even over iets anders te beginnen. Of eigenlijk ook niet. Ik ben drukker en dat is genieten! Drukker met werken voor mijzelf, thuis achter mijn bureau, maar ook in verschillende trainingsruimten. Een mooiere afwisseling is er voor mij niet. En hé, wie had dat een paar jaar geleden gedacht: Maryvonne begint met haar eigen bedrijfje in mindfulness- en compassietraining.

Gek genoeg voelt het niet zo, alsof ik voor mijzelf werk. Iedereen om mij heen bevestigt het, maar zelf voel ik het anders. Ik werk voor opdrachtgevers en dit zijn mensen die ik een warm hart toedraag, waar het mee klikt en waar ik met veel plezier voor werk en mee samenwerk. En het gaat in een flow mag ik zeggen, hoe fantastisch is dat? Natuurlijk verzet ik zelf ook bergen, en tja, dat doe ik toch echt zelf, al bijna drie jaar. Mijn naamsbekendheid groeit en het werk neemt langzaam toe! Alles wijst erop dat mijn bestemming is wat ik nu doe en waar ik verder naar op weg ben. Zo dichtbij mijzelf, bij wat ik kan, waar ik van droom en van geniet. De heerlijke positieve kanten van zelfstandig ondernemerschap. Ik koester ze en ik voel me er goed bij.

Maar de negatieve kanten zijn er ook. Mindful ZZP zijn helpt hierbij. Ik ben me bewust van de spanning die het zelfstandig zijn met zich meebrengt. En ook de zorgen. Zorgen om het vele werk soms, maar ook zorgen om te weinig werk soms. Onzekerheid over de toekomst en ook de onzekerheid over mijzelf. Een terugkerend, hardnekkig iets in mijn leven. ‘Ik kan het niet!’ denk ik zo vaak. En dan toch komt het vertrouwen weer om de hoek. Vertrouwen in dat ik het kan, dat ik slim genoeg ben.

Mindful ZZP zijn is mooi. En ook lastig en spannend. Het laat me bloeien, groeien en stralen. Maar het brengt me ook stress, zorgen en een pas op de plaats. Zolang ik me van beide kanten bewust ben gaat het goed, is mijn inschatting. En die stroom van zorgelijke gedachten? Die laat ik soms lekker komen, om ze weer voorbij te zien trekken. Alleen één gedachte popt telkens weer op: omzet. Ik moet omzet maken, geld verdienen en dan vooral meer geld verdienen, want anders… Enfin, geen helpende gedachten. Die laat ik als Mindful ZZP maar gaan. En als gewoon ZZP zijn ze wat meer op de voorgrond aanwezig.

Dat schrijven wat ik zo heerlijk vind om te doen? Dat komt vast vanzelf weer. Zoals nu bijvoorbeeld. Schrijven ontspant me en geeft een boel energie en zelfvertrouwen. Het reflecteert fris op wat me bezighoudt. Zoals nu, dat ik constateer dat ik een trotse en Mindful ZZP ben :-).

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *