Druk

Druk, druk, druk? Je bent zo druk als je jezelf maakt toch? Steeds vaker durf ik gewoon nonchalant te zijn tegenover de dingen waar ik me druk om maak. Dat voelt fijn, beter. Drukte in je hoofd of drukte op een dag zet je in de stand van de automatische piloot, de stand van gewoon gaan. En dat wil ik niet meer de hele tijd, want ik word er erg gespannen van. Ik heb tijd nodig om te stoppen, ademen, kijken en vervolgens bewust weer verder te gaan. Als ik geen tijd heb om te dromen, hardlopen, pielen, schrijven of lekker aan teuten, dan gaat het niet goed met me.

Ik heb het best druk ineens en is het weer wennen om met twee benen in de maatschappij te staan. Maar wel heerlijk en genieten geblazen, vooral ook omdat ik er heel bewust mee bezig ben. Ik schreef het al eerder: “Hello world”, want zo voelt het voor mij. Terug in het leven van alle dag, in elk geval het dagelijks leven wat ik graag wens. Het is wel deze drukte waardoor ik extra alert ben en mijzelf nauwlettend in de gaten houd.

Moe, moe, moe, zo waren voor mij de eerste paar maanden. Uitgeput op de bank ploffen na een lange werkdag, geen afspraken in de avond, pizza in de oven en vroeg mijn bedje in. Waar ik vervolgens wakker lag, nog vol van de dag. Mijn hoofd was vol met nieuwe namen, nieuwe taken, nieuwe indrukken, nieuwe dagindeling, nieuwe opdrachten, nieuwe uitdagingen en nieuwe prioriteiten. Kortom, ineens heel veel nieuw en een hoofd vol.

Lekker aan de slag en wat had ik er zin in. Mijzelf nuttig maken, onder de mensen zijn, collega’s hebben en studiegenootjes, doen waar ik blij van word. Alles kwam tegelijk, natuurlijk, daar had ik mijzelf al op voorbereid. Vanuit het niets, althans zo leek het, binnen een maand ineens een baan én een studie tegelijk. Mijn baan als managementassistent bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum van de Jeugdriagg is erg leuk en per 1 april 2013 krijg ik zelfs contract- en taakuitbreiding. Ik mocht zelf aangeven hoeveel uren ik erbij wilde nemen. Dit zijn er voorlopig vier geworden, waardoor ik op twintig uur per week uitkom. Prima voor mij op dit moment, want mijn studie kost me ook een dag school en in totaal een dag thuisstudie in de week (theorie, oefenen, verslagen, intervisie enz.)

Over mijn Opleiding tot Mindfulnesstrainer kan ik kort zijn: dit voelt zo vreselijk goed! Ik ga een prachtig vak tegemoet waar ik me fijn bij voel en waar mijn kracht ook ligt denk ik. Bovendien is mijn studie ondersteunend in mijn dagelijks leven en word ik van mindfulness vreselijk blij. Hoe heerlijk is dat? Het lijkt of de losse puzzelstukjes in mijn leven ineens een stevige puzzel worden. Na jaren knokken vind ik stiekem ook dat ik dit verdien.

Het gaat goed met me en daar ben ik trots op. Soms met vallen en weer opstaan, maar dat heeft iedereen. Mijn balans bewaken blijft opletten geblazen, maar het lukt me aardig. Ik luister steeds beter naar mijn lichaam en mijn behoeften vul ik in of geef ik een plekje. Mijn spanningsboog bewaak ik nauwlettend, maar ik vergeet hem ook nog wel. Het bewaken van mijn persoonlijke balans blijft een activiteit en is iets wat bij mij tegenwoordig hoog op mijn prioriteitenlijstje staat.

Iedere dag streep ik iets door van mijn to-do lijstje en kijk ik naar wat ik al gedaan heb die dag. Dit werkt zo verhelderend. Ik blijf een bezig bijtje met veel hobby’s, activiteiten en ideeën en ik wil soms best veel tegelijk. Gewoon, omdat ik één ding vreselijk saai vind. Toch mag ik dit jaar niks nieuws van mezelf in mijn leven erbij, daar houd ik me echt aan vast. Mijn nieuw-tax is bereikt, ook al kriebelt er wel het een en ander….

3 reacties

 • Eef

  Vooral blijven pielen en teuten. En zeker soms stil staan bij de vraag, wat drijft mij? Waarom wil ik zoveel? Zijn je motiven zuiver en duidelijk?prima. Worden ze ingegeven omdat je anderen iets moet bewijzen of tegemoed moet komen aan hun verwachtingen, heroverweeg en kies.Mooi om via je blog jouw ontwikkeling te kunne
  volgen. Warme liefdevolle groet Eef

 • Annemieke Jansema

  Hallo Maryvonne…
  Even opnieuw proberen of ik een reactie kan plaatsen!
  Ik wou namelijk zeggen dat ik het weer een prachtig, goed geschreven stukje vind, maar het gaat om de inhoud natuurlijk. ik vind het mooi om te lezen dat je je draai weer gevonden hebt en dat je ondanks de drukte en hectiek kalm kan blijven en het besef hebt om toch alles op jouw manier te blijven doen! Zo van…wat er ook gebeurt…ik blijf bij mezelf en ik zorg ervoor dat ik de controle houd en mijn grenzen bewaak. Zo knap…want dat zou voor veel mensen juist het struikelblok zijn…Uit zogenaamde “veiligheid”, lees “comfortzone” zouden mensen toch weer vervallen in hun oude patronen! Dus zoals jij het doet…geweldig!!!! Dat hoop ik nog te leren en dit wil ik graag als voorbeeld voor ogen hebben. Heel goed dus, dat jij je eigen dingen BLIJFT doen. Heeeeeel belangrijk!!!!! Mijn complimenten…en JA je verdient het echt!

  Groetjes Annemieke!

  Ps. Hopelijk kun je mijn reactie nu wel lezen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *