Flow & druk zijn

De flow heeft zich meester gemaakt van mij. Een positieve energiestroom vloeit en duwt mij voort. Ik ben druk met afstudeeractiviteiten in redelijk rap tempo. Plannen kan ik best goed, maar wel vaak op het laatste moment. Het kost wat nachtrust, maar ik bruis. Alles wat met mindfulness te maken heeft lijkt mij te dragen en vooruit te bewegen. Op weg over een pad, waarvan ik nog niet precies weet waar die uit gaat komen. Heerlijk toch?

Voorlopig richt ik mij op het mindfulnesstrainerschap en dat is meer dan voldoende. Over twee weken ga ik aan de slag, dan start mijn eerste mindfulnesstraining. Joepie en hij zit vol! Ik heb zin in de praktijk, maar vind het ook zo spannend. De lat, die ik steeds weer omhoog breng, leg ik ook telkens bewust weer een stukje lager. Ik mag nog leren, hoef niet nu al alles te beheersen. Ik zal in mijn trainingen niet de goeroe zijn, dat zijn de deelnemers zelf, maar ik zal wel mindfulness moeten uitstralen en belichamen. Het zit in me, dat weet ik, maar het vraagt wel om voldoende ruimte en rust creëren voor mijzelf, zodat ik mij goed voel. Dan kan het er ook fijn en op een natuurlijke manier uitkomen. En als dit niet zo mag zijn, ook daar weer mindful mee omgaan.

Laat ik nou vreselijk druk zijn met de voorbereidingen voor mijn eigen training, onderdeel van mijn afstuderen. Over vier maanden ben ik klaar met mijn opleiding en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR. Alvast maar een pré joepie! Maar voor het zover is ga ik lekker door met waar ik mee bezig ben. Het kost veel tijd, maar geeft me ook echt energie. Druk zijn is wel een teken voor mij dat ik mezelf goed in de gaten moet houden. Nu en dan een pas op de plaats, geregeld mijn mindfulnessbeoefening doen, goed voor mijzelf zorgen en voldoende rust nemen. Dat laatste schiet er nog wel eens bij in. De enthousiaste flow drijft mij voort in ‘go’, mindfulness haalt mij daar weer uit, maar mijn workaholic neiging duwt mij weer terug in de ‘go-modus.’ Mooi leerpuntje voor me, in elk geval ben ik het mij bewust. Druk zijn is voor mij vaak een signaal dat de rem erop moet. Zodra de frons op mijn voorhoofd verschijnt ben ik te laat. Gelukkig zie ik hem al een tijdje niet meer.

Maar nu even over dat druk zijn, daar geniet ik ook super van, waardoor het niet voelt als stress. Ik heb een eigen logo, website en volgende week ook mijn eigen mindfulness cd’s. Ik sprak ik in de studio vier cd’s in voor mindfulnesstraining (onderaan dit blog een voorproefje). Dit is een onderdeel van mijn afstuderen, maar beslist geen makkelijk onderdeel. Ik ben trots op het eindresultaat en hoop ze volgende week in mijn handen te hebben. Verder heb ik een prachtige ruimte gevonden voor mijn training en ben ik bezig met de samenstelling van de trainingsmap die de deelnemers straks krijgen. Ik krijg telefoontjes, ontvang en stuur e-mails, maak facturen en ik voer intakegesprekken met aankomende deelnemers. Het gaat ineens allemaal vanzelf en voelt natuurlijk, net of ik het al langer doe. Ik begeef mij nu op een niveau waar ik mij super goed bij voel, eindelijk. Ook de vrijheid die het met zich meebrengt om dingen zelf te initiëren en te beslissen maakt me gelukkig. Binnenkort maar eens naar de kamer van koophandel voor een nummer, die ik dan graag zie als kroon op mijn hoofd!

Een minder leuke keerzijde van flow & druk zijn, is dat ik amper tijd heb voor mijn vriendinnen. Dat steekt en daar baal ik van. Mijn strakke tijdsplanning heeft even weinig ruimte voor afspraken, grrrrrr, maar het is even niet anders. Mijn opleiding is een investering waar ik voor ging en die ik graag wil afmaken. En het einde is in zicht! Buiten studeren ben ik ook nog moeder, loop ik hard, mediteer ik, schrijf ik, publiceer ik op Mindful Leven en lees ik. En dan heb ik ook nog een fijne baan van twintig uur. Gisteren hoorde ik dat mijn jaarcontract verlengd wordt. Weer een dikke joepie!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu moe maar voldaan mijn bedje in ga, maar ook uitkijk naar een rustperiode vanaf begin volgend jaar. Iets wat ik zeker ga inlassen voor mijzelf na een periode vol onrust, verdriet, verandering, groei en bloei. Ben best trots op mijzelf. Straks lekker een tijdje kuieren, dromen, lantefanteren en mijmeren in mijn vrije tijd…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *